Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین خودپرداز جهان در سال ۱۹۶۷ در یک شعبه از بانک بارکلیز، در آنفیلد انگلستان ساخته و نصب شد. همیشه در مورد اینکه چه کسی در واقع اولین دستگاه پول نقد را اختراع کرده بود، بحث می‌شود، که حتی امروز هم در این مورد مطمئن نیستیم.

با وجود به اینکه هر روز از دستگاه‌های خودپرداز استفاده می‌شود، شما چه میزان در مورد دستگاه‌های خودپرداز می‌دانید؟ با توجه به اهمیت این دستگاه، ما حقایق جالبی را در مورد خودپرداز‌ها برای شما آورده ایم که احتمالاً نمی‌دانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دومین دستگاه خودپرداز در جهان

تقریباً همه ما در مورد خودپرداز اول می‌دانیم، اما دومین دستگاه در کجا بود؟ دومین دستگاه خودپرداز جهان تنها چند هفته پس از دستگاه خودپرداز بانک Barclays، در سال ۱۹۶۷ در سوئد نصب شد. این موفقیت بلافاصله جهانی شد.

 الهام گرفتن از یک زن
یک داستان جالب در پشت پین کد چهار رقمی شخصی وجود دارد که ما در دستگاه‌های خودپرداز برای دسترسی به پول نقد یا دیگر خدمات بانکی خود استفاده می‌کنیم. داستان بر این اساس است که در ابتدا جان شفرد بارون (مخترع دستگاه خودپرداز) یک عدد شش رقمی را برای این مورد انتخاب کرد. او در مورد ایده خود با همسرش کارولین مشورت کرد، اما همسرش برای استفاده از دستگاه فقط چهار رقم را به خاطر می‌آورد.

به همین دلیل بود که بسیاری از بانک‌ها در جهان از کد رمز ۴ رقمی استفاده می‌کنند، اما برای اهداف امنیتی، بانک‌ها در سوئیس و تعداد اندکی از کشور‌ها از شما می‌خواهند یک پین شش رقمی ارائه دهید. آیا می‌توانید یک پین شش رقمی را به یاد بیاورید؟!

خود پرداز فقط برای دریافت پول نقد استفاده نمی‌شود
اگر فکر می‌کنید خودپرداز‌ها فقط پول نقد را توزیع می‌کنند، کاملا در اشتباه هستید! اولین دستگاه خودپرداز با روکش طلا در لابی هتل قصر امارات در شهر ابوظبی قرار گرفت و ۳۲۰ قطعه طلا در آن تعبیه شده بود تا علاقه‌مندان بتوانند در قبال پرداخت پول آن‌ها را بخرند. در حال حاضر بیست دستگاه فروش اتوماتیک طلا در سه قاره نصب شده است. لازم به ذکر است که دستگاه‌های خودپرداز توزیع آب در هند نصب و موفقیت آمیز نیز بوده است.

 خودپرداز شناور
تعجب نکنید درست خوانده اید، خودپرداز شناور، البته آنچه درباره اش صحبت می کنیم؛ ساده‌تر از آن است که شما فکر می‌کنید. این دستگاه را می‌توان در کرالا، هند پیدا کرد. بانک ایالتی هند آن را در یک کشتی نصب کرده که متعلق به شرکت حمل و نقل کرالا و ناوبری داخلی (KSINC) است. این کشتی معروف به ژانکار بین ارناکولام و وایپین، پرجمعیت‌ترین منطقه آسیا حرکت می‌کند.

بیشترین برداشت نقدی
روز‌های جمعه میانگین بیشترین برداشت نقدی از دستگاه خود پرداز در جهان ثبت می‌شود؛ که به نظر می‌رسد به دلیل مهمانی‌های آخر هفته شاهد این موضوع هستیم.

رمز از نوع تشخیص هویت
یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دستگاه خودپرداز ایمن بودن رمز عبور آن است. در برزیل، این ویژگی شامل خودپرداز‌های بیومتریک (تشخیص هویت) برای انجام معاملات بانکی ایمن می‌شود.

مرتفع‌ترین دستگاه خود پرداز
بالاترین پیشخوان خودپرداز جهان در ارتفاع ۱۶۰۰۷ فوت بالاتر از سطح دریا توسط بانک ملی پاکستان در مرز پاکستان و چین به نام Khunjerab نصب شده است؛ و رکورد جهانی در کتاب گینس برای بالاترین دستگاه خودپرداز جهان را به خود اختصاص داده است.

تنها‌ترین خودپرداز در جهان
تنها‌ترین دستگاه خودپرداز جهان در قطب جنوب قرار دارد. دو دستگاه خودپرداز در مرکز تحقیقاتی آمریکا در ایستگاه McMurdo در قطب جنوب مستقر هستند. یکی از این دو دستگاه به عنوان پشتیبان عمل می‌کند و دیگری تنها دستگاهی است که به عنوان خود پرداز در آن نقطه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خودپرداز‌ها چه زمانی معروف شدند
خودپرداز‌ها در دهه ۸۰ محبوب شدند و اکنون بیش از سه میلیون دستگاه خودپرداز در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله یکی از آن‌ها در قطب جنوب.‌

می‌خواهید یک واقعیت جالب در این مورد بدانید؟ هر ۳ دقیقه یک دستگاه خودپرداز در جهان نصب می‌شود. در آخر اینکه باید بدانید جهانیان قبل از خودپرداز‌ها برای دسترسی به پول‌های خود دچار مشکل می‌شدند، زیرا آن‌ها حقوق خود را به صورت نقدی دریافت و قبض خود را نیز با پول نقد پرداخت می‌کردند. اما پس از آن دستگاه‌های خودپرداز همراه بانکی بسیار راحت‌تر و کارآمدتر شدند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دستگاه خودپرداز بانک جهانی دستگاه های خودپرداز دستگاه خودپرداز خودپرداز جهان خودپرداز ها دستگاه خود پول نقد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۷۰۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران

امتداد - در تاریخ ایران نشانه‌هایی از استفاده از ابزاری شبیه به کارت اعتباری در دوران هخامنشیان وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در سال‌های ۱۹۳۳میلادی با همکاری هیات ایرانی و دانشگاه شیکاگو حفاری‌هایی در تخت‌جمشید انجام شد. در نتیجه این حفاری‌ها، حدود ۳۰ هزار لوح گلی با متن‌هایی به خط میخی ایلامی در اندا‎زه‌های ۶۸ سانتیمتری به دست آمد که از این تعداد حدود ۶ هزار لوح سالم بودند؛ این آثار مربوط به سرزمین اصلی هخامنشیان است. این الواح حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد نوشته شده است.

بنا به درخواست موسسه شرق‌شناسی آمریکا و طبق مجوز رسمی که ایران به این موسسه اعطا کرد، مقرر شد این الواح تنها به مدت سه سال به دانشگاه شیکاگو امانت داده شوند تا مطالعات مربوط به ترجمه خطوط نوشته‌های ایلامی و مستند‌سازی ترجمه‌ها به شکل کتاب و میکروفیلم انجام شود و پس از پایان مطالعه در زمان معین به ایران بازگردانده شود. دانشگاه شیکاگو پس از چند سال شماری از لوح‌ها را که از شدت آسیب‌دیدگی قابل خواندن نبود، به ایران بازگرداند و پژوهش روی شماری از آن‌ها را که سالم‌تر و خواندنی‌تر بود آغاز کرد. تعداد زیادی از این آثار نزد این موسسه باقی ماند و این دانشگاه پس از انقلاب تا سال‌ها از بازگرداندن لوح‌ها خودداری کرد.

برخی از این الواح حاوی اطلاعات ارزشمندی درباره مدیریت منابع و راه‌ها، روابط اجتماعی و دستمزد‌ها و اقتصاد جامعه هخامنشی است.

رمزنگاری‌های انجام شده از این الواح نشان داده که برخی از آن‌ها در دوران هخامنشیان در اختیارﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﺳﻔﺮ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ؛ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻗﻀﺎﺕ، ﺣﺴﺎﺑﺪﺍﺭﺍﻥ، ﺣﺴﺎﺏ‌ﺭﺳﺎﻥ ﻭ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ ﺍﻣﻮﺭ ﮔﻮﻧﺎﮔﻮﻥ، ﻣﻘﺎﻣﺎﺕ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ و… قرار داده می‌شده و آن‌ها ﻣﯽﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩﻫﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺭﺍﻫﯽ، ﺁﻥﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺣﮑﻮﻣﺘﯽ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﻣﺎﺕ ﻭ ﺍﻣﮑﺎﻧﺎﺕ اقامتگاه‌های ﻭﯾﮋﻩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ کنند.

این لوح‌ها ﺩﺭ واقع ﭼﯿﺰﯼ ﺷﺒﯿﻪ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﺕ‌ﻫﺎﯼ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﯼ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ﺑﻮﺩه ﻭ ﻫﺰﯾﻨﻪ‌ﻫﺎﯼ ﺳﻔﺮ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﺭﻭﯼ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺛﺒﺖ ﻣﯽ‌شده است. 

۱۷ سال پیش موزه ملی ایران تفاهمنامه‌ای را با دانشگاه شیکاگو برای بازگشت الواح هخامنشی تنظیم کرد؛ به‌طوری که ۳۰۰ قطعه از این الواح توسط رئیس بخش شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به موزه ملی تحویل شد و صورتجلسه‌ای در آن زمان به امضا رسید.

پس از آن نیز تلاش‌های زیادی توسط وزارتخانه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امورخارجه و دفتر حقوقی نهاد ریاست‌جمهوری ایران برای بازگرداندن لوح‌ها انجام شد و سرانجام پس از ۱۴ سال، هشتم مهر ماه سال ۱۳۹۸ حدود ۱۷۸۳ لوح هخامنشی به کشورمان بازگردانده شد.

۳۵۰۶ لوح هخامنشی نیز در دولت سیزدهم و پس از سفر رئیس جمهور به نیویورک، در شامگاه پنجشنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۲ به مخزن موزه ملی ایران منتقل شد.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی آمریکا محاسبات سیاسیون جهان را به هم زد
  • لحظه ترور افسر موساد با گلوله در صد متری دستگاه امنیتی مصر!
  • تاریخچه مدل‌های AMG بلک سریز، وحشی‌ترین خودروهای تاریخ مرسدس (+عکس)
  • تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران
  • بسیاری ازکشورهای جهان خواستار ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هستند
  • مشکل آب روستای ریکای مهران مرتفع شد
  • مرتفع شدن مشکل منابع مالی پروژه راه آهن دورود به خرم آباد
  • روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر + تاریخچه، شعار و پوستر World Red Cross and Red Crescent Da
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day